Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

The Story of a Father's Love

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ Δεν έχω πολλά λόγια να πώ άλλωστε το video τα λέει όλα. Σας παραθέτω όμως εδω λόγια ... σοφά που αφορούν τον πατέρα, γιατί η οικογένεια θέλει δύο για να δημιουργήσει "όμορφα" παιδιά και ικανά να σταθούν στη ζωή τους. -Πραγματικά πλούσιος είναι ο άντρας που έχει παιδιά που τρέχουν να χωθούν στην αγκαιά του ακόμα και όταν τα χέρια του είναι άδεια. Ανώνυμος. -Μπαμπάδες, αγαπήστε και αποδεχθείτε τα μέλη τοης οικογένειάς σας γι΄ αυτό που πραγματικά είναι, ακόμα κι αν η προσωπικότητά τους είναι πολύ διαφορετική απο την δική σας. Τα κουνέλια δεν πετούν, οι αετοί δεν κολυμπούν, οι γάτες δεν έχουν φτερά. Σταματήστε τώρα τις συγκρίσεις. Υπάρχει άφθονος χώρος στο δάσος για όλους. Chuck Swindoll

Sultans of Swing - Best Live Version

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Σας παραθέτω εδώ ένα άρθρο που βρήκα στο διαδίκτυο αποτέλεσμα του 1Οου συνεδρίου Αρχηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και αφορά την έννοια του Αρχηγού Ομάδας.



Η Έννοια του Αρχηγού
18 Ιανουαρίου 2008 — 10osynedrio

Η/ Ο Αρχηγός είναι ενήμερη/ ος για ό,τι συμβαίνει γύρω της/ του και επιδιώκει τη συμμετοχή της Ομάδας στα κοινά, φροντίζοντας πάντοτε να ενεργεί σύμφωνα με τις βασικές αρχές του Οδηγισμού. Η Ομάδα συμμετέχει και παρακολουθεί τη ζωή και τα προβλήματα της κοινότητας. Η/ Ο Αρχηγός ευθύνεται για: την καλή λειτουργία της Ομάδας, σύμφωνα με τις βασικές αρχές και μεθόδους του Οδηγισμού, την σωστή εφαρμογή του Οδηγικού – παιδαγωγικού προγράμματος, την ασφάλεια των Μελών της Ομάδας, την προβολή της σωστής εικόνας του Οδηγισμού προς την κοινωνία. Η/ Ο Αρχηγός έχει καθήκοντα απέναντι: στην Ομάδα…, στους γονείς των Μελών της Ομάδας και τον κοινωνικό περίγυρο…, στο Τοπικό Τμήμα…, στην κεντρική Διοίκηση… Η/ Ο Αρχηγός: Δέχεται την Υπόσχεση των Μελών της Ομάδας της / του, προεδρεύει στο Συμβούλιο Αρχηγείου και το Συμβούλιο Ομάδας και έχει αποφασιστική γνώμη σε θέματα που σχετίζονται με τις βασικές αρχές και μεθόδους του Οδηγισμού και την ασφάλεια των Μελών της Ομάδας, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την/ τον Περιφερειακή/ ό Έφορο, την/ τον Έφορο Διοικήσεως, την Έφορο Κλάδου και τη Γενική Έφορο, έχει τη δυνατότητα συμμετοχής, εφόσον έχει τα απαιτούμενα προσόντα σε εκδηλώσεις του Σ.Ε.Ο. με μορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο όπως σεμινάρια, ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού, ειδικά προγράμματα των Παγκόσμιων Οδηγικών Κέντρων και σε διεθνή σεμινάρια. (βλ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ» Σελ. 107)

Όμως, για την/ τον Αρχηγό ισχύουν και άλλα πράγματα, που δεν υπάρχουν γραμμένα κάπου, παρά μόνο σε μερικές καρδιές και μνήμες… Αρχηγός είναι αυτός που κοιμάται και ξυπνάει με την έγνοια της Ομάδας του. Αυτός που σε μια εκδρομή με φίλους, φαντάζεται το Μεγάλο Παιχνίδι που η Ομάδα του μπορεί να παίξει σε αυτόν τον τόπο. Αρχηγός είναι αυτός που η Ομάδα του, του εκμυστηρεύεται πως αισθάνεται στο σχολείο, στη σχολή, στο σπίτι. Είναι αυτός στον οποίο η Ειρήνη, έδωσε την Υπόσχεση της όταν ήταν Αστέρι, Πουλί, Οδηγός, Μεγάλη Οδηγός. Αρχηγός είναι αυτός που ξανά- διάβασε το ρόλο και τις υποχρεώσεις του για να είναι συνεπής στο καθήκον του.

Αρχηγός είμαι εγώ, είσαι εσύ. Αυτός που παίζει το παιχνίδι, φτιάχνοντας τους δικούς του κανόνες, για να παίξουν και να διασκεδάσουν όλοι οι παίχτες. Αρχηγός είναι αυτός που οι γύρω του αισθάνονται τυχεροί που βρίσκονται στο παιχνίδι του, και που δεν θα το αντάλλαζαν με τίποτα στον κόσμο. Αυτός που δεν φοβάται την αμφισβήτηση, γιατί έχει τη γνώση, το ταλέντο, την ευαισθησία, την αντοχή, την αυτοδιάθεση, και το θάρρος της γνώμης του. Λοιπόν, Αρχηγε θα παίξεις μαζί μας?